La llibertat d'expressió atacada

Editorial

Enguany el lliurament del premi Home dels Nassos s’ha convertit en una cerimònia en què s’alertava dels atacs a la llibertat d’expressió, tocada de mort a l’Estat espanyol. El cas de l’humorista granollerí Dani Mateo, que va estat dut davant dels tribunals per mocar-se amb la bandera espanyola se suma a altres denúncies a còmics i músics pels continguts dels seus gags o lletres –sobretot si són crítiques amb les sagrades Església i corona–.

La llibertat d’expressió també s’ha vist amenaçada sovint per mitjà d’intervencions i pressions a mitjans d’informació. La setmana passada els directors de TV3 i Catalunya Ràdio van ser citats a declarar en qualitat d’investigats en el marc de la causa obert pel referèndum de l’1 d’octubre, tal com ja va passar amb la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La llibertat d’expressió i d’informació és un dret fonamental de la ciutadania d’un país democràtic. Perseguir-la no és propi d’una democràcia. Tant de bo el 2019 els atacs a les llibertats tinguin respostes contundents.

Edicions locals