Serveis sensibles

Editorial

Els humans, per definició, som reticents als canvis. I més quan es tracta de revisar serveis que tenen cert caràcter sagrat –en diferents sentits–. És el cas dels cementiris municipals, que s’han d’adaptar als nous ritus funeraris, així com als canvis econòmics i de costums generacionals.

Els antics reglaments a vegades fa difícil donar resposta a situacions personals i, per tant, és important actualitzar-ne la normativa, com pretén fer l’Ajuntament granollerí –caldrà esperar veure’n el resultat per valorar-ho, però, a priori, és una bona notícia–.

Les modificacions en altres àmbits tampoc són fàcils de tirar endavant, com és el cas de l’àmbit sanitari –on sovint hi ha recels, de vegades fonamentats– i en l’ambit educatiu.

A banda de les modificacions arran de les retallades pressupostàries que precaritzen el servei, també hi ha canvis menys transcendents que encenen un estat d’opinió contrari. És el cas dels canvis de nom dels centres.

A les Franqueses, a l’escola de Bellavista - Joan Camps, el procés s’ha hagut d’aturar, i a Granollers, a l’escola Granollers tot just inicien el procés que ja ha generat algunes discrepàncies a les xarxes. Amb tot, el centre hi està implicant tota la comunitat educativa –alumnat, professorat, treballadors i mares i pares–, així com l’associació veïnal.

Aquest model és el que també va seguir l’actual institut Marta Estrada, un nom que va ser ratificat per votació, com també ho serà a l’escola i com també ho van fer a Bellavista.

Val la pena, però, dedicar-hi el temps i la difusió necessàries per evitar malestar. El bateig hauria de ser una festa per un nom que estrenyi els valors de la comunitat educativa.

 

Edicions locals