El nou vell cinema del centre

Editorial

L’Associació Cultural de Granollers, que fa anys impulsa el cineclub de la ciutat, s’encarregarà a partir d’ara de la gestió del Centre Cultural –municipal des de fa uns 10 anys–. L’entitat i l’Ajuntament volen que es converteixi en un espai de referència per als cinèfils de l’entorn, alhora que donen resposta a una de les reivindicacions populars dels darrers anys, la de disposar d’un cinema al centre de la ciutat.

Les sales privades van anar tancant entre finals dels 90 i inicis de l’actual segle, davant la baixada de públic i les dificultats de viabilitat de les sales. A Granollers queden les multisales dels cinemes Nord, al polígon Ramassar, amb qui l’administració pública no hauria de competir.

En aquest sentit, els nous gestors avancen que la programació serà de qualitat, tot i que apunten que a les noves sessions del Centre Cultural també hi haurà propostes més comercials que les habituals del cineclub. L’equilibri
serà complicat, però sens dubte cal celebrar que la ciutat guanyi en serveis culturals. Ara només cal que la ciutadania que ho reclamava hi respongui.

Edicions locals