Acte de lliurament del sisè premi LismiVO a l'empresa socialment responsable

PREMIS LISMIVO / Adidas España obté el premi d'enguany per la seva botiga de la Roca del Vallès, mentre que TI Group, de Montornès i guanyadora l'any passat, esdevé finalista

Economia, Aparador

L'acte d'entrega del premi es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament de la Roca del Vallès
L'acte d'entrega del premi es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament de la Roca del Vallès | CCVO

Adidas España SAU ha estat l’empresa guanyadora de la sisena edició del premi LismiVO 2021 a l’empresa del Vallès Oriental socialment responsable, per la inclusió de persones amb diversitat funcional a la seva boutique del centre comercial La Roca Village. El guardó es va entregar el 19 de desembre a la sala de plens de l'Ajuntament de la Roca del Vallès. El premi LismiVO és una iniciativa de la Xarxa LismiVO, que coordina el Consell Comarcal, i distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.

En la concessió d'aquest premi que s'atorga amb caràcter anual, s’han tingut en compte criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, l’adquisició de productes o serveis a centres especials d’ocupació, acollir persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques, fer xerrades de sensibilització sobre la inserció laboral i/o de responsabilitat social corporativa o la participació de les persones amb diversitat funcional a les formacions. S’inclouen altres criteris d'RSC com ara tenir contractada l’electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció; disposar de vehicles de baixes emissions o d’un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001, o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

El premi, que va recollir Álvaro Martín, director de la botiga Adidas a La Roca Village de mans del president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, consisteix en una Dona d'Aigua elaborat pel Taller Alborada, Centre Especial de Treball de Mollet del Vallès. Durant l’acte de lliurament, celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, el president del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, va posar en valor la tasca de les empreses del tercer sector: “Ens heu contagiat als ajuntaments i administracions per integrar persones amb alguna diversitat funcional i jo sempre dic que això hauria de ser la normalitat”, indicava. Per la seva part, el conseller de Promoció Econòmica i vicepresident segon, Jordi Manils, va referir-se al paper de la societat davant el repte de la inclusió: “O totes o ningú, o tirem endavant totes juntes o no tirem endavant, i quan parlem d’inclusió parlem d’això, de que els drets són de tots els ciutadans i ciutadanes i no només per uns quants”, comentava, i afegia que la Xarxa “va de trobar sinergies entre allò públic, semi-públic i privat per canviar vides de gent que necessita que els seus drets es respectin i garanteixin”. L’alcalde de la Roca, Albert Gil, va animar tothom a fer realitat la inclusió de persones amb diversitat funcional: “De vegades som nosaltres els que sense voler posem límits a gent que no en tenen ni un”, va dir.

D'esquerra a dreta de la imatge: Jordi Manils, Albert Gil, Emilio Cordero i Álvaro Martín - FOTO: CCVO

Adidas té com a prioritat estratègica potenciar la diversitat i la inclusió; per aquest motiu, quan van obrir la botiga a la Roca l'any 2021, van incorporar una persona amb diversitat funcional a la seva plantilla. TI Group Automotive Systems SA, de Montornès, guanyadora de l'edició passada (2020), va aconseguir el distintiu LismiVO, com a empresa finalista. TI Group és una empresa automobilística especialitzada en el subministrament integral de sistemes de transport i emmagatzematge de combustible En edicions precedents els premis els han obtingut Dara Pharma, firma que proporciona equipament tecnològic a la indústria farmacèutica, biotecnològica i de cosmètica, amb seu a Granollers  (Premi Lismivo 2016 i exaequo l'any 2019); la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, integrada pel Centre Geriàtric Adolfo Montañá i per l’Hospital General de la ciutat (2017); Arkema Química, dedicada al negoci de resines de recobriments i additius amb plantes industrials a Sant Celoni i Mollet (2018), i Xócala, empresa amb caràcter social que crea, desenvolupa i elabora productes de xocolata, amb seu a Cardedeu (2019).

ADIDAS ESPAÑA: 29 BOTIGUES I FRANQUÍCIES
Adidas és una multinacional que es dedica a la distribució i venda directa d’articles esportius. Es va crear fa 34 anys. La filial espanyola (Adidas España SAU) està domiciliada a Saragossa i ocupa la posició 512 en el rànquing nacional d’empreses, la novena en el rànquing d’empreses de Saragossa, i el setè lloc en el rànquing del seu sector CNAE (comerç a l’engròs de peces de vestir i calçat). Actualment compta amb 29 botigues pròpies i altres punts de venda a través de franquícies. La boutique outlet de La Roca Village es va constituir l'any 2021 i la seva plantilla està formada per 36 persones (una de les quals amb diversitat funcional). Álvaro Martín és el director d'aquesta botiga Adidas a la comarca.

LA XARXA LISMIVO
La Xarxa LismiVO està integrada per la Diputació de Barcelona; els ajuntaments de Cardedeu, Granollers i Santa Maria de Palautordera; les Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, el centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting-Fundació ONCE), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami, TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, la Fundació Gentis, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

Els objectius de la xarxa LismiVO són la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional; impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions. El web www.xarxalismivo.cat recull tota la informació d’interès per a les empreses, tant per contractar persones com serveis de les entitats que conformen la xarxa.

Edicions locals