El Poble Espanyol acollirà la festa del 'Posa't la gorra!' de suport a infants i adolescents amb càncer

Afanoc recollirà fons per accions com La Casa dels Xuklis, per a famílies que s'han de desplaçar per a tractaments oncològics

Aparador

El Poble Espanyol acollirà la festa del 'Posa't la gorra!' de suport a infants i adolescents amb càncer
El Poble Espanyol acollirà la festa del 'Posa't la gorra!' de suport a infants i adolescents amb càncer

El diumenge 13 de novembre arriba al Poble Espanyol la festa del "Posa't la gorra!", organitzada per Afanoc amb l’objectiu de finançar els serveis gratuïts que ofereix l'entitat a infants i adolescents  afectats de càncer, i a les seves famílies. Els fons recaptats s'adreçaran a millorarar les seves condicions a l'hospital, oferir suport psicosocial i mantenir La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s'han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència. La festa del “Posa’t la gorra!”, que es desenvoluparà de 10 a 14 h, s'avança un mes amb relació a altres anys per ubicar-se en un espai tan emblemàtic com el Poble Espanyol. Per accedir-hi serà imprescindible adquiririr la gorra d'enguany que es vendrà per 8 €.

A la festa, que aquest any celebra la 22a edició, hi actuaran, entre d'altres, l’actor i humorista Peyu, els grups infantils Ambauka, Lali Begood i el grup Beta, del Súper 3, i amb la participació exclusiva d'una de les veus més eufòriques del panorama català, Mariona Escoda. Un dels moments àlgids de la festa serà la lectura del manifest a càrrec de joves i infants que han viscut la realitat de la malaltia, acompanyats de la junta d’Afanoc i de representants institucionals. Com a novetat, enguany es farà una cursa d’orientació oberta a totes les edats que vorejarà el perímetre del recinte del Poble Espanyol. Aquest esdeveniment està organitzat per TransPerfect, la multinacional tecnològica de serveis lingüístics, que mitjançant la iniciativa Transperfect Mountain Challenge dona suport a l’associació a través de reptes esportius.

Enguany Xevi Gallego s’ha encarregat de dissenyar la gorra amb una estètica inspirada en els monstres. Segons Gallego, els seus "monstres són ferotges, però sobretot són simpàtics i curiosos”. I és que, acceptant allò que ens espanta, s'aprèn a treure i treballar la mateixa fortalesa. "Un missatge profund que posa en relleu una conducta decidida i benèvola davant l’adversitat. Una actitud que coneixen totes les famílies que travessen el procés oncològic amb un dels seus fills o filles. Ells/es han d’entomar un diagnòsticque els apareix talment com un monstre, ja que causa espant i el xoc emocional que provoca és extraordinari", destaquen des d'Afanoc.

Edicions locals