Veritas fa un pas més cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de panells solars de la mà de Solideo

Amb la instal·lació a espais com el centre logístic de Lliçà d'Amunt, la companyia assolirà un estalvi del 40% en el consum d'energia

Aparador

Veritas fa un pas més cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de panells solars de la mà de Solideo
Veritas fa un pas més cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de panells solars de la mà de Solideo

El projecte compta amb un total de 6.102 m2 amb 790 mòduls de panells solars que han estat instal·lats per Solideo, inicialment al centre logístic de Lliçà d'Amunt (al Vallès Oriental) i les botigues Veritas de Platja d'Aro i de Palafrugell (en procés i amb data de finalització prevista aquest mes de juliol). Amb aquesta instal·lació, Veritas aconsegueix un estalvi en el consum d'energia dels seus centres del 40%, gràcies a una potència de 400 kWp instal·lats.

L'any passat, Veritas va reduir un 50% la seva empremta de carboni. I ara, amb aquest projecte, fa un pas endavant en el seu objectiu d'aconseguir enguany ser una empremta de carboni neutra aquest Veritas, cadena líder de supermercats ecològics, i un referent en polítiques de medi ambient i sostenibilitat, està duent a terme la instal·lació de plaques solars a diferents botigues, a més de la seva planta logística a la comarca, a Lliçà d'Amunt.

El projecte s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que la cadena de supermercats duu a terme en el compromís amb la sostenibilitat. Un dels principals objectius del seu full de ruta sostenible és tenir una petjada de carboni neutra el 2022. Per aconseguir-ho, la cadena el 2016 va assolir que el 100% de l'energia provingués de fonts renovables. L'any següent van iniciar el procés de canvi dels gasos refrigerants de les neveres dels supermercats. Amb aquest nou gas, van reduir un 50% les emissions que generaven; un procés que s'ha extés a cada cop més botigues que emeten gasos de baixa emissió.

La cadena també ha reorganitzat les rutes dels seus vehicles per reduir l'impacte que té el transport de mercaderies, en la línia d'apostar per un treball digne, creixement econòmic, producció i consum responsable i acció pel clima. El projecte de les plaques solars s'ha dut a terme de la mà de l'empresa Solideo, empresa experta en el sector de les renovables amb l'objectiu de liderar la transició energètica cap a l'autoconsum, desenvolupant i implantant solucions d'eficiència energètica per reduir la empremta, limpacte mediambiental i aconseguir el màxim estalvi econòmic. La fórmula Solideo aposta pel control de tota la cadena de valor, des del seu equip d'instal·ladors propis que asseguren que no es perd la qualitat del servei en cap moment del projecte, fins a l'oficina tècnica d'enginyeria i tramitació de tota mena de subvencions i permisos.

Solideo és una enginyeria i consultoria energètica, especialitzada en la instal·lació de panells solars fotovoltaics i solucions d'autoconsum. Solideo vol liderar la transició energètica cap a un model de consum sostenible que democratitzi i descentralitzi el sistema energètic actual, empoderant les famílies i empreses a formar-ne part amb sistemes d'autoconsum i eficiència energètica de tipus smart. Amb un creixement exponencial, doblant la xifra de negoci i el nombre de treballadors al mig any, i amb seus a Sant Cugat, Madrid i Màlaga, el seu objectiu és cobrir tot l'Estat l'any 2023. A més, en línia amb la política d'orientació a la qualitat, compten amb la ISO 9001 de Qualitat, la ISO 14001 de Gestió ambiental i el segell d'Empresa Instal·ladora de Qualitat de la UNEF (Unió Nacional d'Energia Fotovoltaica), organització de referència d'àmbit nacional, on formen part de la Junta directiva, representant les empreses d'enginyeria i les instal·ladores fotovoltaiques de tot Espanya.

Edicions locals