Dan Barber: 'Una part de la població està sobrealimentada i l’altra desnodrida'

FIXING THE FUTURE / El xef filòsof és un els més de 50 ponents convidats a la pròxima edició del festival, que se celebrarà al CCCB el 16 i 17 de setembre

Aparador

Dan Barber: "Una part de la població està sobrealimentada i l’altra desnodrida"
Dan Barber: "Una part de la població està sobrealimentada i l’altra desnodrida" | Johnny Autry

ARTICLE ELABORAT PER LISA GOLDAPPLE. El xef filòsof reflexionarà sobre les noves modes gastronòmiques, la creativitat culinària i una futura crisi del sòl, en el festival Fixing the Future, que se celebrarà al CCCB de Barcelona el 16 i 17 de setembre.

"Als Estats Units hi ha una autèntica bogeria per l'agricultura urbana. Creuen que és la solució del futur per produir aliments amb menys impacte ecològic. Jo, senzillament, no m’ho crec”. Amb rotunditat i solidesa, el xef i divulgador culinari Dan Barber exposa les seves reticències a l'hora d'incorporar les tecnologies actuals al món culinari.

Guardonat amb una estrella verda Michelin, Barber és el xef i copropietari del restaurant de producte de proximitat Blue Hill, a Nova York. Ell és un dels convidats al festival Fixing the Future, que se celebra al setembre al CCCB (Barcelona). Barber reflexionarà sobre la importància de crear comunitats a partir dels aliments i sobre les noves modes gastronòmiques. He tingut l’oportunitat de conversar amb ell perquè ens faci un breu avançament de la seva xerrada.

"L'art de cuinar és importantíssim per bregar amb les realitats de l'agricultura. Massa sovint acabem obtenint productes que no estan en perfectes condicions: talls de carn, cereals, fruites… Cal talent i tècnica per transformar-los en alguna cosa que ens inspiri", explica Barber, que és un ferm defensor de l'aprofitament de qualsevol classe de producte, i afegeix que els recursos que tenim a l'abast són molt limitats i hem de trobar una solució per revertir-ho.

El xef Dan Barber, copropietari del restaurant Blue Hill de Nova York, reflexionarà sobre les noves modes gastronòmiques, la creativitat culinària i una futura crisi del sòl / INGRID HOFSTRA

Barber dona algunes claus de la possible solució a la crisi alimentària i de sòl: "La meva esperança és que la nostra cultura alimentària pugui conrear una diversitat de cereals que afavoreixi la terra. El blat de moro, el blat i l'arròs són els principals cultius que van crear civilitzacions senceres". I acaba afirmant que: "concentrar-se en les possibilitats dels cereals és la millor manera de mantenir un bon sòl per al futur".

No et perdis la seva intervenció dins del marc del festival Fixing the Future, el 16 i 17 de setembre al CCCB (Barcelona). > Oferta exclusiva per als lectors i lectores dels diaris Som! Gaudeix d’un descompte del 30% en l’abonament complet. Introdueix el codi FIXSOM al comprar les teves entrades al web.

Edicions locals